22
september

Meditativna noč

Meditativna noč
22. 09. 2023

Vabljeni na edinstven dogodek “Meditativna noč”, kjer se bomo podali na potovanje bolj k sebi skozi meditacijo, naravo in predajanja znanja.
To bo nepozabno doživetje, ki bo združilo meditacijo, spanje na seniku, neokrnjeno naravo in pridobivanje vpogledov skozi predavanja in razlage ter dobrodelnost.

Dogajanje se bo odvilo na turistični kmetiji Hiša Kulture in Nature, kjer je ustvarjeno popolnoma mirno in naravno okolje za naše meditativno popotovanje.


Dogodek predstavlja tudi uvod v novo meditativno leto 23/24 in je primeren tako za udeležence, ki z nami že redno meditirajo, tiste, ki se za to še odločajo, in seveda za vse, ki bi se udeležili zgolj te delavnice.

Več o online meditacijah:


Potek dogodka:

petek, 22.sept
- ob 17h prihod na kmetijo
- uvodne informacije, razlage in meditacija
- predavanje, približevanje k sebi v naravi, tudi preko konkretnih usmeritev, nalog
- večerja in druženje
- opazovanje zvezdnatega neba
- meditativno uspavanje
- spanje na seniku (prenovljen in zaprt)

sobota, 23.sept
- jutranja meditacija
- zajtrk
- predavanje, pogled vase in prepoznavanje dogajanja (izpostavljanje ni obvezno) , stik z naravo
- zaključek z meditacijo do 11h


Dogodek je namenjen tistim, ki:

 • jih meditiranje zanima in tistim, ki si želijo zgolj druženja ali odklopa v lepi naravi,
 • meditirajo že dolgo in tistim, ki to še niso poskusili,
 • so v druženju odprti in zgovorni ter tistim, ki težko pristopijo,
 • imajo dovolj časa in tistim, ki si ga težko utrgajo,
 • se med seboj poznajo in tistim, ki pridejo sami,
 • so stari dovolj, da znajo poskrbeti zase,
 • so že bili z nami in tistim, ki še nikoli niso slišali za nas,
 • bodo še kdaj meditirali z nami in tistim, ki si bomo stisnili roko v pozdrav,
 • bi radi doživeli nekaj novega in drugačnega.

Skratka vsem.

In pogojev za udeležbo ni. Razen enega: Zavedanje, da sem na dogodku z drugimi. In srčika tega dogodka je, poleg učenja in posvečanja sebi, tudi srčnost, humanost ter dobrodelnost.


Priporočila za udeležence:

 • S seboj prinesite blazino/joga mat, spalno vrečo in vzglavnik, stekleničko za vodo, pripomočke za pisanje.
 • Oblecite se sproščeno.
 • Priporočamo udobno obutev za krajšo hojo v naravi (če bo vreme dopuščalo).
 • Ker je število mest omejeno, so vnaprejšnje prijave obvezne.

Dogodek vodi izkušena bioterapevtka karmične diagnostike, z večletnimi izkušnjami svetovalnega dela na področju osebne rasti in gradnje ter krepitve medosebnih odnosov, Suzana Uršič.Jesensko enakonočje

Med samim dogodkom bomo pričakali tudi letošnje jesensko enakonočje ali jesenski ekvinokcij, ki se bo zgodil v soboto, 23.sept ob 8.49 uri. Enakonočje ni le proces, ki se dogaja zunaj v naravi in vesolju, dogaja se tudi znotraj vsakega izmed nas. Med enakonočjem je energija še posebej intenzivna in podpirajoča. Kot narava, se spreminjajo tudi energije v njej. Svetloba in tema sta na dan enakonočja v ravnovesju, kar nas še posebej vabi, da ravnovesje vzpostavimo tudi v sebi.


Zakaj Komenda?

Ko sem v veliki hali podjetja ISOGlass v organizaciji IPO Slovenia s Crt Slavec klepetala ob zlaganju kartonov na palete, sem zagledala osebo na vhodu … energija mehkobe, odločnosti, postavljenosti in širine.
“Kdo je to?” sem ga vprašala. “Reševalka. Odlična reševalka.”
Potrebe pakiranja so nanesle, da sem trenirala zaključno zavijanje polnih palet s folijo, z njo – reševalko Mojca Šraj iz Komende.
Besede, ki so opisovale prve trenutke alarmiranja, deroče vode in predvsem vseh tistih ur ter dni po najhujšem, so segle globoko.
Nekaj pa je dvigalo, odpiralo in dopustilo upanju v jutri, da prevetri ves strah in težko.
„A veš kaj sem naredila s hrano na žlico, ki sta jo dve restavraciji samoiniciativno pripravljali vsak dan?”
“Nahranila si tiste brez domov. Ali?”
“Bilo je je dovolj za njih. In bilo je je veliko – še več.“
„Kaj si jo zmrznila za drugič, ko ne bo dostave?“
In na njenem obrazu smeh ter sij v očeh. „Ne. Vzela sem lonce in šla.“
„Šla? Kam?“
„Z avtom na teren. In sem se vozila naokoli. Ali ste lačni? … Imeli so v rokah lopate in krampe ter reševali svoje domove. In ja, bili so lačni. Kdo je takrat, kljub temu, da je njihov dom še stal, razmišljal o kuhanju. … In bili so hvaležni. Tako zelo veseli. In z vlažnimi očmi, ker nismo pozabili na njih, vprašali: Ali boš jutri tudi prišla? … Bom. Če bom le imela kaj dati.“

In tako vsak dan. Vsak dan so se v Komendi povezovali tisti, ki so še imeli, s tistimi, ki so imeli manj, in tistimi, ki jim ni ostalo nič več. Razen življenja. In zaradi ljudi, kot je Mojca, človečnosti, topline, razumevanja in srčnosti. Povezovanje, ki se je zgodilo znotraj prizadetega kraja Komenda, se je dotaknilo najglobjih kotičkov mojega srca.
In odločitev je padla: Komenda. Srčnost v Komendi je tista h kateri bo odšla srčnost, ki raste ob organizaciji dogodka in se bo zbrala na delavnici „Meditativna noč“.


Organizator Zavod ŽIVLJENJE

Delite dogodek s prijatelji

Čas in kraj

petek, 22. septembra 2023, 16:00 - sobota, 23. septembra 2023, 11:00

Drašča vas 5, Zagradec

Delavnica vključuje:

- 18 ur druženja z enako mislečimi,
- spoznavanje, poglabljanje in učenje ter prakticiranje meditiranja,
- zaznavanje telesa, sproščanja in regeneriranja,
- zaznavanje misli, čustev in občutkov ter njihovo usmerjanje,
- spoznavanja in prejemanja novih znanj,
- bivanje na lokaciji turistične kmetije v neokrnjeni naravi ob Krki,
- nočitev na vrhunsko prenovljenem, zaprtem seniku,
- lahko večerjo,
- zajtrk.

Cena dogodka:


Dogodek „Meditativna noč” je v letošnjem letu dobrodelne narave.
Namesto plačila kotizacije, se bodo na licu mesta zbirala sredstva za namen kritja potreb oseb, ki so jim letošnje poplave poškodovale ali popolnoma uničile domove v Komendi.
Informacije o znesku, ki bo zbran na dogodku, in dokazilu predaje/nakazilu, bodo javno objavljene na spletni strani.

Koliko prispevate?
Pomislite kolikšno vrednost za vas predstavlja 18 urno učenje, druženje, odklop in sproščanje na lokaciji v neokrnjeni naravi ob Kolpi, z nočitvijo, večerjo in zajtrkom.
In se odločite sami, koliko lahko prispevate za tiste, ki letos niso bili take sreče kot mi.
Vsak prispeva toliko, kot začuti in zmore.
Nikomur ne bomo gledali pod prste. Le v škatlici ne bo odprtine za kovančke. 😉

Število mest na delavnici je, vezano na prostor za nočitev, omejeno. Zato ste toplo povabljeni, da pohitite in si rezervirate svoje mesto.

Dodatne informacije: [email protected]

Pridružite se nam na edinstvenem dogodku „Meditativna noč“, kjer bomo skozi meditacije, opazovanje zvezdnatega neba in spanje na seniku ter izobraževalnih vsebin ustvarili neponovljivo izkušnjo povezave s seboj, drugimi in naravo.

Zaslužku se, v dobrodelne namene kritja potreb oseb, ki so utrpele izgube v letošnjih poplavah v Komendi, odpovedujejo:
- Zavod ŽIVLJENJE (organizacija dogodka)
- Slavka Vidic, Hiša Kulture in Nature (zagotovitev prostora za izvedbo dogodka z nočitvijo)
- Klara Uršič, Fizioterapija in svetovanje Clara (pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodka)
- Suzana Uršič, ViVi - Svetovanje Uršič (vsebinska izvedba dogodka)

Prijave za rezervacijo mest

Prijave so zaključene.

Mnenja iz meditativnih dogodkov

Spustim staro za nove začetke - v Županovi jami

Na svojo tretjo delavnico pri Suzani sem tokrat povabila dobro prijateljico. Že med vožnjo do dogodka je bila navdušena, zato sem jo nekoliko prizemljila in ji pojasnila, da delavnice pri Suzani niso dogodki, kjer ji bodo pihali na dušo in se bo počutila blaženo

L.

Iskanje in preseganje sebe

Draga Suzana, moje oči se vedno točijo solze. Narava z dežjem to čiščenje podpira. Nekje pod tem drhtenjem duše se zbuja občutek miru, zadovoljstva in zavedanje, da lahko tudi tako pristna jaz najdem mesto v svetu. Hvala za včerajšnje spuščanje v globine!

Č.

Včerajšnja jama

Draga Suzana, najlepša hvala za včerajšnji večer, sem še vedno pod vtisi energij iz jame. Kasneje sem se spomnila vseh občutkov. Od slabosti, rahle panike, glavobola, bolečin v hrbtu…. in na koncu spuščanja in sprejemanja. Bil je čudovit večer.

R.A.

A iz tega testa sem?

A poznaš tisti občutek, ko si nekaj večjega od tebe izbere nekaj zate? No prav to se mi je zgodilo tokrat. Ko je Suzana objavila novo delavnico, sem po skrbnem pregledu teme opazil, da me tokrat ni premamila. No vsaj tako sem to dojel

I. B.

Suzana ❤ Pred dnevi sem začutila klic meditacije in povezave. Popolnoma drugačen kot do sedaj, poln miline in ljubezni. Sem se odzvala in povezala. Hvala, da si me vodila in učila na tej poti. Moj srček je poln

Š.

Hvala za meditacijo včeraj. ? Razlika je v tem, da s svojimi ranami delam sedaj z večjo občutljivostjo, z več nežnosti, ko jih vabim iz kota, da sem lahko skupaj z njimi, da se lažje celijo.

M.

Draga Suzana, HVALA! ??️ Ponavadi rabim čas, da sprocesiram stvari. Je pa bilo tudi zame tokrat zelo močno, sploh na trenutke sem prav čutila, da so se nekatera čustva, vezana na mojo

A.

Naj notranja svetloba današnje vodene meditacije najde pot in zasveti navzven, da drugi vidijo to kar sem jaz videla na tebi, ko sem te prvič videla.

T.

Hvaležna sem ti za potrpežljivost in pripravljenost pomagati. Meditacije, ki jih vodiš, mi vedno prinesejo spremembe in nova spoznanja o sebi. Odpirajo mi bolj jasen vpogled na življenje. To je nekaj kar se spomnim, da sem pred leti jasno videla, a sem dovolila, da

N .

Suzano sem spoznala preko spletnih meditacij, od tu naprej smo se začele dogovarjati za terapije. Na začetku si nisem znala predstavljati kako naj bi terapije potekale, delovale, vendar sem ob zaključku imela jasno sliko in bila neizmerno hvaležna, da smo prišle težavam do dna,

B.

Draga Suzana, s tabo sem začela odkrivati globoko zakopano sebe. Potreben je bil čas, potrpljenje, ljubezen in vera. S tvojo pomočjo sem zadihala svež zrak. Hvala ti.

N.

Najprej hvala za današnjo meditacijo. Mislim, da sem se uspela sprostiti, moje roke so postale zopet tople, vmes sta mi pritekli tudi dve solzi ... Kar se tiče mojega dihanja, se mi zdi, da se je izboljšalo, menim, da nekoliko 'lažje' in bolj sproščeno

P.

Draga Suzana, hvala! Danes sem se uspela bolj prizemljiti kot včeraj. Hvala! Tudi umirila sem se, čeprav sem cel dan ko na fedrih. ? Hvala in se vidiva jutri!

P.

Danes je bil dan globokih energij. Pri meditaciji sem občutil rahli pritisk. Proti koncu meditacije se je pojavil notranji otrok in sva se objela in oprostila drug drugemu. Počutje se je izravnalo.

K.

Skozi tvoje meditacije se zopet vračam v življenje. Ni vedno prijetno; neprijetnost, bolečina sta najmočnejša prizemljitev. Seveda obstaja tudi druga stran. Občutenje rasti, da si na pravi poti. Ko začutiš sebe in vse hkrati, ko začutiš, da si kreiranec in kreator vesolja. Hvala ti.

K.

Polna vtisov današnje meditacije vam takoj pišem. Hvala Suzana. Del skrbi, strahov, zakrčenosti ... je šel iz mene. HVALA. ?. Do snidenja, topel pozdrav

G.

Hvala vam za vse, vesela, srečna, da me je življenjska pot pripeljala k vam.
Kaj se je včeraj dogajalo ... ne znam opisati ... hudo, temačno ... ampak na koncu olajšanje ...
Spala sem dobro, zbudila se z močnim glavobolom, vrtoglavico, težka

S.

Najlepša hvala za skrb, včerajšnje vodenje meditacije in pogovor. Zame je bilo to eno izmed najbolj globokih doživetij. Sem kar malo utrujena, kot bi bila za mano ena velika zadeva. Hvala.

N.

Danes je šlo zelo globoko, vsaj pri meni. Ni bilo ravno prijetno, a je razkrilo marsikaj, ... Tista prispodoba o pospravljanju kuhinjskega pulta je bila odlična. Prispodoba za dogajanje v naši glavi. Še ena misel, vsaka seansa je v prvi vrsti odvisna od terapevta.

T.

Izvajalci dogodka

"Suzana je oseba, ki je z nogami trdno na tleh, v sebi pa je močno povezana z vsem, kar obstaja."

Terapevtka, svetovalka in predavateljica, ki s kombiniranjem različnih tehnik in metod, predvsem karmične diagnostike in hipnoterapije, Jyotisha (Djotiš) in Reikija, išče osnovne vzroke za težave strank, jih podpre v procesih njihove transformacije in vodi do realizacije sposobnosti za dosego ciljev.

Certifikat hipnoterapevtke ji je podelil Omni Hypnosisi Training Center USA.

Certifikat bioterapevtke in reikistke, v večletni šoli po metodi karmične diagnostike, je pridobila v šoli Marjana Ogorevca in Neli Rep.

Znanje in vedenje o Jyotishu (Djotiš) pa sta ji srčno prenesla Ksenija Raškovič Nassif - Senka in Adrian P. Kezele.

V svoje delo vključuje tudi metode in strategije naslednjih poznavalcev in učiteljev: S.N.Lazarev, Jose Silva, Esther Perel, Byron Katie, Gabor Mate in Marisa Peer.

Je mama treh otrok in žena z več kot tremi desetletji izkušenj v partnerstvu. S pedagoškimi znanji vodi stranke, odločene za spremembo, po poteh do cilja: miru, veselja, zdravja in uspeha.

Z njenimi znanji s področij karmične diagnostike, hipnoterapije, reikija, psihoorientologije, tradicionalne kitajske medicine, kromoterapije in preventivnega ohranjanja zdravja, ki jih je pridobivala pri različnih učiteljih, pomaga ljudem pri odkrivanju in razreševanju vzrokov za težave ter posledično izboljšanju partnerskih in ostalih medsebojnih odnosov, obvladovanju stresa, odpravljanju nespečnosti in glavobola, izboljšanju koncentracije ter hitrejšem učenju, predvsem pa vzpostavitvi fokusa in stika s seboj, kar je osnova za regeneracijo in dviganje imunskega sistema ter moči samozdravljenja.

Poleg tega z vodstvi podjetij na inovativen način sodeluje v kadrovskem managementu - izbiri ustreznega kadra in postavljanju ekip.

Njeno vodilo je: V napornih trenutkih zberi moč in poišči hvaležnost za to, kar ti je prišlo na pot. S popolnim sprejemanjem in občutenjem hvaležnosti s svojim celim bistvom, prikličeš čudež – spremembo v svoje življenje.

home twitter-square facebook-square instagram

Gost na dogodku

Po izobrazbi diplomirana fizioterapevtka, ki je študij zaključila v tujini - na Zdravstvenom veleučilištu v Zagrebu.

Njeno glavno zanimanje je zdravje žensk, tako pred nosečnostjo, med samo nosečnostjo in po porodu ter v nadaljnem obdobju.

Pripravništvo je opravljala na Ginekološki kliniki v Ljubljani, kjer je pridobila veliko znanja s področja zdravja žensk.

Med samim pripravništvom se je udeležila mnogih strokovnih predavanj in izobraževanj, med drugim je opravila tečaj varne vadbe v nosečnosti pri doc. dr. Dariji Šćepanović in izobraževanje za obravnavo brazgotin McLoughlin Scar Tissue Release – MSTR. Kasneje se je odločila še za tečaj Access Bars, ker vedno stremi k novemu znanju in širjenju področij, ne le kako pomagati fizičnemu telesu temveč tudi umu in psihi, ter celovito delovati in tako osebo tudi obravnavati.

Tečaj klasične – švedske masaže je opravila že pred študijem, saj jo je že od nekdaj zanimalo človeško telo, njegovo delovanje, predvsem pa zdravilno delovanje človeškega dotika na telo.

Novo področje, ki ga vpeljuje v svoje delo je tudi pilates. Z neprestanim izobraževanjem želi bogatiti tudi svoje stranke.

Odlikuje jo izredna empatija in občutek za sočloveka, srčnost, pristnost, delavnost, širina razmišljanje ter odprtost do novih področij in izzivov.

Pri delu jo vedno vodi želja pomagati ljudem doseči boljše počutje, večje zadovoljstvo in večjo kakovost življenja.

Misel, ki jo vodi: Topel človeški dotik je najboljše zdravilo!

closeclock-omap-markerbarsangle-downenvelopephone-handsetmap-markerlaptop-phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram