Storitve

Transformacijska hipnoterapija / terapevtska hipnoza

Hipnoterapija je metoda, ki za odkrivanje izvornih vzrokov in razreševanje težav uporablja hipnozo. Deluje na ravni človekove podzavesti, ki uravnava več kot 80% vseh naših avtomatičnih odzivov na vplive okolja.

V hipnozi je oseba večinoma zelo sugestibilna, kar omogoča spremenjanje njenega kasnejšega odzivanja in vedenja. V hipnotičnem stanju je oseba tudi v globljem stiku s seboj. V tem stanju se um umiri, telo je sproščeno, zavest pa postane nekajkrat bolj pozorna. Vsa čutila, predvsem sluh in vonj, so nekajkrat ostrejša. Stanje, ki ga doživimo v sami hipnozi, ni spanje. Gre za  naše naravno stanje: občutek brezčasnosti, sprejemanje sebe in svoje lastne narave.

V hipnozi je stranka ves čas zavestna, spremlja dogajanje, ga nadzoruje (ga lahko tudi prekine) in se ga po zaključku spomni (zna obnoviti).

S hipnoterapijo se predvsem pri ljudeh, ki so globoko potlačili težke situacije, odkriva vzročne dogodke in izniči njihovo delovanje. Hkrati pa se lažje in hitreje spreminja prepričanja, vzorce in navade, ki niso koristna za stranko.

Poleg tega pa s hipnozo vplivamo tudi na:

 • odpravljanje stresa, nemira, nervoze, frustracije, napade panike, razdražljivost, depresije,
 • povečanje koncentracije,
 • krepitev samozavesti,
 • odpravljanje težav v menopavzi,
 • reševanje slabih odnosov,
 • razvade / navade,
 • strah pred neuspehom, nastopanjem,
 • sramežljivost, tremo
 • športne probleme (učinkovitost, trema, koncentracija) ...

Terapevtska hipnoza je torej budno, zavestno stanje. V njem ne spimo in nismo nezavedni. Vsega se zavedamo, delujejo vsa čutila, vse spremljamo, vse si zapomnimo, predvsem pa imamo ves čas kontrolo in nadzor.
Predstavlja zelo prijetno, globoko sproščeno stanje, v katerem je moč začutiti veliko varnost.
V stanju terapevtske hipnoze poteka tudi globoko sproščanje vseh mišic in hitrejša regeneracija telesa.

Vsak terapevt je zgolj opora, podpora in oseba, ki nastavi ogledalo ter usmerja k zadanim ciljem.
Glavna odločitev in delo pri doseganju sprememb ter na poti osebne rasti je vedno na stranki sami.

Karmična diagnostika

Karmična diagnostika je metoda, ki temelji na zakonu vzroka in posledice in ki s vpogledom v biopolje človeka odkriva izvorne vzroke za težave. Pomaga jih razreševati in transformirati ter s tem izničiti njihove vplive na človekovo počutje, odnose in stanje telesa.

Oče karmične diagnostike je S.N. Lazarev, v Slovenijo pa jo je pripeljal in jo uveljavil Marjan Ogorevc. Vsako človeško dejanje, ne glede na to ali je dobro ali slabo, ima vpliv na vse kar obstaja okoli njega.  S pomočjo karmične diagnostike ugotavljamo izvorne vzroke za težave, ki jih imamo. Te lahko izhajajo iz našega življenja, časa rojstva, časa bivanja v maternici ali naših prednikov. Vse je vtisnjeno v našem biopolju. Ne glede na to, ali se je zavedamo ali ne, ali se je zgodilo pred kratkim ali davno nazaj, je pozitivno ali negativno. Zapis obstaja in vpliva na kakovost našega življenja.

S karmično diagnostiko se odkrijejo razni programi, vzorci, prepričanja, lastnosti, občutki, v naši podzavesti, ki so odgovorni tako za naše zdravje, kot tudi za uspeh na vseh področjih. Primeri: "Nisem dovolj dober.", "Nisem vreden ljubezni.", "Denar je pokvarjen.", "Moram ...", "Prav je ... ". Vsi ti programi nam škodujejo.
Posledično pa vzročno delujejo tudi vezano na naše odnose, okolico in naše zanamce. Vsaka stvar, ki nas je kadarkoli prizadela in ni očiščena (se nas dotakne, v nas zavibrira, če se na njo spomnimo), še vedno vpliva na nas in vodi naše odzivanje na zunanje vplive.
S karmično diagnostiko lahko spremenimo vzorce, zapisane v biopolju, in na način postanemo upravljalec svojega življenja.

S pomočjo karmične diagnostike torej rešujemo oziroma premagujemo:

 • strah
 • stalen občutek, da nisem dovolj,
 • frustracije,
 • panične napade
 • ponavljajoče se težave v partnerskih in ostalih odnosih,
 • nizko samopodobo,
 • neizkoriščen potencial,
 • neprepoznavno poslanstvo,
 • globoko zapisane generacijske vzorce in travme (predvsem iz otroštva),
 • nizko energetsko stanje,
 • težave na fizičnem nivoju.

Zaradi visoko postavljenih etičnih meril, Suzana Uršič realizira vpogled v biopolje osebe zgolj takrat, kadar le-ta sama zaprosi za to.

Barvna terapija ali kromoterapija

Barvna terapija ali kromoterapija je metoda, pri kateri uporabljamo za izboljševanje počutja na vseh nivojih svetlobo in barve. Uporabljali so jih že v starem Egiptu in Grčiji, Kitajski in Indiji.

Poleg usmerjanja na fizično telo, je pomembno podpreti tudi subtilne energijske pretoke v telesu, o katerih govorita predvsem kitajska in indijska medicina, ter dušo in duha.

Že Aristotelov učenec Avicenna (980 – 1037) je v Kanon medicine pisal o pomenu barv pri diagnostiki in podpori pri zdravljenju bolezni. Za toplo rdečo barvo je trdil, da pospeši krvni obtok, hladna modra ga umiri, medtem ko rumena omili bolečine in zmanjšuje vnetje.
Max Luscher pa je bil prepričan, da smo nagnjeni k določeni barvi glede na neravnovesja med žlezami z notranjim izločanjem ter glede na stanje duha in trdil, da barve vplivajo na avtonomni živčni sistem. Leta 1958 je Robert Gerard potrdil njegova odkritja.

V 20. stoletju igrata na tem področju pomembno vlogo tudi Rudolph Steiner, ki je barve povezoval z obliko in zvokom ter Theo Gimbel, ki je v Veliki Britaniji ustanovil šolo za terapijo z barvami in opredelil “hrbtenično karto”, s katero si pomagamo odkriti, katero barvo potrebujemo za podporo.

Znanstvene raziskave so zdaj usmerjene v proučevanja vplivov svetlobe in barv na človeka tako, da potrjujejo (pa tudi ovržejo) njihov vpliv. Najdemo raziskave glede vpliva barv na poporodno zlatenico otrok, depresijo in druge psihične težave, visok in nizek krvni tlak, glavobol, nespečnost, razna kožna obolenja, celjenje ran, preprečevanje nastajanja brazgotin, spodbujanje ali zaviranje izločanja hormonov, motnje prehranjevanja, revmatoidni artritis, razne zasvojenosti, težave s spolnostjo, ...

Barve podporno vplivajo na človeka  

Vsekakor je barvna terapija primerna za podpiranje zdravja, saj se zavedamo, da blagodejno vpliva na dušo in duha. Barve ugodno vplivajo na razpoloženje in lahko podprejo dobre odnose. Manj je znano, da lahko s pomočjo barvne terapije podpremo svoje talente, odkrijemo izzive in potenciale ali pa vzorec naših postopkov na fizični in/ali psihični ravni.

Pri barvni terapiji lahko priporočamo čisto navadne pripomočke, kot so izpostavljanje soncu, barvne kopeli, izbira barve oblačil, modnih dodatkov, … Lahko pa si tudi enostavno predstavljamo, da vdihujemo in izdihujemo določeno barvo.

closebarsangle-downenvelopephone-handsetmap-markerlaptop-phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram