PONOVITEV
4
februar

Psiho-fizične rešitve sedečih poklicev

Psiho-fizične rešitve sedečih poklicev
04. 02. 2020
Kako izbrati protiutež poškodbam, ki jih vašemu telesu in vam v celoti povzročata dolgotrajno sedenje in stres?

Vabljeni na delavnico, kjer boste izvedeli kdo je odgovoren za stres in zakaj vpliva na vaše telo, kdaj prekiniti s sedenjem in kako se rešiti bolečine za vedno.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena poslovnemu človeku, ki je veliko pod stresom in večino dneva presedi, ter vsem podjetjem, ki skrbijo za svoje zaposlene. Hkrati bodo informacije koristne tudi za tiste z obstoječimi ali preteklimi bolečinami v hrbtu, vratu in kolkih ter tiste, ki bi se radi naučili učinkovito razgibati.

Obvezna oprema:

Lastna udobna (vadbena) oblačila in vadbena podloga (blazina).

Vsebina delavnice:

Na delavnici vam bomo predstavili negativni vpliv dolgotrajnega stresa, sedenja in obremenjujočih odnosov na hrbtenico, kolke in ramena. Izvedeli boste o povezavah med vretenci hrbtenice in organi, boleznimi in psihičnimi težavami kot uči tradicionalna kitajska medicina, poleg tega pa vam bo kineziolog predstavil dokazano najbolj potentne vaje za telesno uravnovešenje. Udeleženci boste lahko v praksi preizkusili:

  • taktike odzivanja na stres in obremenjujoče odnose,
  • konkretne tehnike sproščanja in dihanja,
  • osnove samoizpraševanja in afirmacije za samopomoč ter delo na sebi,
  • relaksacijske telesne vaje za nižanje mišičnega stresa in tonusa,
  • krepilne vaje za ponovno vzpostavitev ravnovesja v telesu.

Delavnica bo razdeljena na dva dela.

V prvem delu se bomo pogovorili o tem kaj stres sploh je, na kaj vse (poleg fizičnega telesa) vpliva, koliko vitaminov nam »poje« ali izčrpa iz nas in zakaj je izvor mnogih posledičnih težav ter čisto konkretnih bolezni. Naučili pa se bomo tudi zelo praktičnih metod in tehnik ter se učili iz primerov, ki vam bodo doma in na delovnem mestu pomagali pri prepoznavanju »drvenja« v stresno situacijo, obvladovanju in ustavljanju tega procesa ter odpravljanju posledic stresa na fizičnem in psihološkem telesu.

Kineziološki (gibalni) del se bo začel s kratko teoretično podlago, kjer bomo izvedeli vse o ergonomiji sedenja, pomembnosti pravilnega dihanja, vzrokih za bolečino v hrbtenic in mišični funkciji pri ohranjanju zdrave in močne posture. Za tem se bomo preselili na vadbene blazine (prinesete s seboj), kjer bomo preživeli večji del delavnice. V globine se bomo naučili, in jih temeljito izpopolnili, 7 najbolj potentnih vaj za sedeče poklice, da vam bodo lahko v prihodnje lajšale življenje. Zaključek bo namenjen osebni analizi telesne drže enega izmed udeležencev (študija primera) in diskusiji vprašanj.

Dogodek bosta vodila izkušena hipno- in bio-terapevtka Suzana Uršič ter Simon Uršič, diplomirani kineziolog in raziskovalec.


Zaradi kvalitetnega osebnega pristopa je število mest omejeno na 20!

Na delavnico se lahko prijavite tudi podjetja. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca ali e-poštnega sporočila.


Delite dogodek s prijatelji

Čas in kraj

torek, 4. februarja 2020, 17:00 - 20:30
Morebitna vprašanja sprejemamo preko kontaktnega obrazca.

Kotizacija

Cena dogodka:
70 €
Prijava bo potrjena in mesto rezervirano ob vplačilu kotizacije.

Prijave za rezervacijo mest

Prijave so zaprte.

Izvajalci dogodka

"Suzana je oseba, ki je z nogami trdno na tleh, v sebi pa je močno povezana z vsem, kar obstaja."

Terapevtka, svetovalka in predavateljica, ki s kombiniranjem različnih tehnik in metod, predvsem karmične diagnostike in hipnoterapije, Jyotisha (Djotiš) in Reikija, išče osnovne vzroke za težave strank, jih podpre v procesih njihove transformacije in vodi do realizacije sposobnosti za dosego ciljev.

Certifikat hipnoterapevtke ji je podelil Omni Hypnosisi Training Center USA.

Certifikat bioterapevtke in reikistke, v večletni šoli po metodi karmične diagnostike, je pridobila v šoli Marjana Ogorevca in Neli Rep.

Znanje in vedenje o Jyotishu (Djotiš) pa sta ji srčno prenesla Ksenija Raškovič Nassif - Senka in Adrian P. Kezele.

V svoje delo vključuje tudi metode in strategije naslednjih poznavalcev in učiteljev: S.N.Lazarev, Jose Silva, Esther Perel, Byron Katie, Gabor Mate in Marisa Peer.

Je mama treh otrok in žena z več kot tremi desetletji izkušenj v partnerstvu. S pedagoškimi znanji vodi stranke, odločene za spremembo, po poteh do cilja: miru, veselja, zdravja in uspeha.

Z njenimi znanji s področij karmične diagnostike, hipnoterapije, reikija, psihoorientologije, tradicionalne kitajske medicine, kromoterapije in preventivnega ohranjanja zdravja, ki jih je pridobivala pri različnih učiteljih, pomaga ljudem pri odkrivanju in razreševanju vzrokov za težave ter posledično izboljšanju partnerskih in ostalih medsebojnih odnosov, obvladovanju stresa, odpravljanju nespečnosti in glavobola, izboljšanju koncentracije ter hitrejšem učenju, predvsem pa vzpostavitvi fokusa in stika s seboj, kar je osnova za regeneracijo in dviganje imunskega sistema ter moči samozdravljenja.

Poleg tega z vodstvi podjetij na inovativen način sodeluje v kadrovskem managementu - izbiri ustreznega kadra in postavljanju ekip.

Njeno vodilo je: V napornih trenutkih zberi moč in poišči hvaležnost za to, kar ti je prišlo na pot. S popolnim sprejemanjem in občutenjem hvaležnosti s svojim celim bistvom, prikličeš čudež – spremembo v svoje življenje.

home twitter-square facebook-square instagram

Gost na dogodku

Simon Uršič, diplomant kineziologije na Fakulteti za šport v Ljubljani in strokovnjak na področju telesne drže in s tem povezanega počutja, samozavesti, zdravja sklepov, preventive pred poškodbami in boljšega prvega vtisa.

Njegova profesija zajema delo s stopali, tako kurativno kot preventivno in delo z ramenskim obročem, saj ti dve področji najbolj vplivata na telesno držo in z njo povezane težave. Sodeluje s fizioterapevti, zdravniki in Ortopedskim inštitutom Maribor.

Kot kondicijski trener je vodil košarkarski kamp za mlajše košarkaše, sodeloval pa tudi pri reprezentantih U16 in U18, KK Grosuplje in KK Ilirija. Kot terapevt telesne drže je pomagal mnogim nosečnicam, podjetnikom in drugim do boljše telesne drže, zdravja in prezence.

closeclock-omap-markerbarsangle-downenvelopephone-handsetmap-markerlaptop-phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram