ViVi - Osebno in poslovno svetovanje Suzana Uršič

V mesecu aprilu 2021 sem se odločila za delo na sebi s pomočjo Suzaninih terapij. Nanjo sem se obrnila po dalj časa trajajočem obdobju pasivnosti in obupa ob neuspešnem soočenju s koncem večletnega partnerskega razmerja. Pred mojim sodelovanjem s Suzano sem se po razhodu s partnerjem veliko samoizobraževala, zaključila cikel psihoterapije, se srečala z osebami, ki naj bi pomagale razrešiti težave na energetski ravni, a napredka, v smislu notranjega miru, pomirjenosti v obdobju leta in pol, nisem dosegla.

Po približno treh mesecih rednega tedenskega sodelovanja s Suzano sem se spremenila. To doživljam in opazim sama kot tudi prijatelji, sodelavci in domači, ki niso seznanjeni z mojo vključenostjo v terapijo. Kljub temu, da sem prišla na terapijo z idejo kaj želim razrešit,  se tekom najinega sodelovanja s Suzano odpirajo področja, za katera sem bila prepričana, da mi ne predstavljajo težav, a sem spoznala da moram ravno na njih najbolj delati. Zavedam se in čutim, da stvari v terapiji razrešujem v tolikšni meri kot si dovolim sama. Ne glede na to katera področja svojega življenja sem s Suzano že globlje »predelala«, danes po treh mesecih najinega sodelovanja »stojim trdno na tleh«, lažje prevzemam odgovornost za svoja dejanja, se zavedam na kaj imam v življenju vpliv in kaj »ni moje«, krog ljudi s katerimi sem se družila se je skrčil, a vezi z ljudmi ki so ostali, so se okrepile. Čedalje manj čutim potrebo po pojasnjevanju in opravičevanju svojih odločitev in dejanj vsem ljudem, v sebi sem bolj mirna, spontana, sproščena, predvsem pa imam občutek, da si hkrati dovolim biti srčna. Sedaj se zavedam, da sem bila v preteklosti večkrat v vlogi žrtve, moje delovanje je bilo počasno, odlašala sem minimalna opravila (obešanje perila, pranje skodelice od kave, …), danes te zadeve uredi sproti oziroma kot rada reče Suzana, »usput«. Kot največji uspeh v terapiji pa si zagotovo štejem, da sem zmogla spustiti nadzor nad vsem v življenju in si ne dovoliti, da me prizadenejo besede okolice. Nekako si dovolim oblikovati svoj mali svet v katerem so večino časa ljudje, ki si jih želim sama, delo, ki ga želim sama, situacije za učenje, ki jih potrebujem in zaupanje v prihodnost, da mi na pot prinaša večino tistega, kar je v moje najvišje dobro.

Kljub temu, da moji dnevi v večini izgledajo kot sem opisala, pa vseeno tudi sedaj še vedno pridejo dnevi ko kakšne situacije »bolijo«, ko naletim na izzive in težave. Razlika je, da se znam z njimi soočiti in ne dovolim si več, da me te situacije določajo. Zavedam se da me je preteklost oblikovala v osebo katera danes sem, a me ne opredeljuje.

Suzana me je s svojo jasnostjo, odločnostjo in hkrati veliko srčnostjo in nežnostjo naučila umirit se, povezati se s sabo, postaviti mejo v komunikaciji in odnosih ter sprejemati pomembne odločitve. Dala mi je »orodja« za krmarjenje skozi lepe in težje dni.

Kljub temu, da terapije osvetlijo težke in lepe plati, so za voljo napredka zagotovo vredne truda, časa in denarja.
Suzana, hvala!

R.
closebarsangle-downenvelopephone-handsetmap-markerlaptop-phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram