ViVi - Osebno in poslovno svetovanje Suzana Uršič

Kadrovsko svetovanje, zaposlovanje, postavljanje tima

Dobro izbrana ekipa je osnova za uspešno poslovanje. To je bil eden od temeljev, na katerem smo zgradili podjetje z več kot 30-letno tradicijo.

Iskanje pravega kadra ni lahko delo. Širitev podjetja in ekipe, menjave generacij zaposlenih in vodstva, ter  spreminjajoče se potrebe podjetja, pa so prinesle vedno večje izzive na področju zaposlovanja.

Čeprav nam je bilo vedno bolj kot delovne izkušnje pomembno, da se kandidat ujame z ekipo, smo se v procesu zaposlovanja zaradi pomanjkanja časa velikokrat odločali predvsem na podlagi dobrih referenc, kar pa ni vedno prineslo pravih rezultatov. Nepravilen izbor prinese slabo voljo na obeh straneh, stroške, predvsem pa veliko izgubo časa.

Potrebovali smo drugačen pristop in strokovno vodstvo skozi  proces zaposlovanja. Suzano in njen način dela sem spoznala ravno v obdobju, ko smo iskali nov kader, kar je bila odlična priložnost, da se tokrat zadeve lotimo na drugačen in bolj strukturiran način.

 

Na uvodnem sestanku smo s Suzano najprej definirali delovno mesto in naloge, ki jih bo opravljal bodoči kandidat, naša pričakovanja, ter lastnosti in veščine, ki jih od njega pričakujemo. Suzana je naredila analizo obstoječe ekipe in organizacijske strukture, saj je bil cilj najti kandidata, ki se bo ujemal z ekipo in jo dopolni na načine, ki presegajo zgolj strokovno znanje, hkrati pa mu bomo tudi mi omogočili rast in razvoj.

Prvi stik s kandidati smo dobili preko življenjepisa in spremnega pisma. Če smo mi naredili ožji izbor predvsem na podlagi delovnih kompetenc in izkušenj, Suzana zaznava ljudi mnogo bolj široko in poglobljeno. Predlagala je tudi kandidate, ki jih sami ne bi uvrstili na seznam za razgovor. 

Za izbrane kandidate je pripravila personalizirane vprašalnike. S prisotnostjo na razgovorih pa nam je podala dodatne informacije, ki bi jih sami težko izluščili le na podlagi intervjuja in prvega vtisa. Po razgovorih nam je predlagala ožji izbor tistih, ki bi bil najbolj kompatibilni z našim kolektivom. Z dodatno analizo naših potreb in pričakovanj, nas je vodila do sprejema končne odločitve.

 

Končni rezultat: zaposlili nismo le enega, ampak dva super sodelavca. Suzana je namreč med prejetimi prijavami zaznala kvalitetnega kandidata, kateri se nam ni zdel pravi za opravljanje nalog razpisanega mesta, ampak kljub temu predlagala, da ga povabimo na razgovor. Izkazal se je kot velik potencial za drugo delovno mesto, pri tem pa smo prihranili pri času in stroških novega postopka zaposlovanja.

Po dveh mesecih lahko potrdim, da smo izbrali prava kandidata s potrebnimi kompetencami, ki sta v ekipo  vnesla svežo energijo in zagon. Brez Suzanine pomoči bi ju izpustili že v začetnem izboru.

 

Suzanin način kadrovskega svetovanja je drugačen, a zelo učinkovit. Poleg kadrovskih pa sem od nje dobila tudi mnogo dragocenih nasvetov, ki mi pri vodenju podjetja pomagajo pri uresničevanju višjih potencialov in osebni rasti. Ko rastem jaz, raste tudi podjetje.

Neža Petelin
Termotom d.o.o., Pos plastika d.o.o.
closebarsangle-downenvelopephone-handsetmap-markerlaptop-phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram